.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Friday, 17 February 2017

Review : Telemovie BIARKAN CINTA TERSENYUM LAGI ( Aeril Zafril, Wawa Zainal dan Sari Yanti)

Assalamualaikum and hi guyss!
May Allah blessed all of you.

So, 2 minggu dah sis tak post apa apa kan. Maaf:( .  MASA tidak mengizinkan. heee. Banyak je nak cerita kat korang ni sebenarnya. Tapi satu satu la kan.

Tadi petang, ya petang tadi la. Sis punyalah bosan. Kalau busy, busy sangat sampai tak menang tangan dan kaki nak handle. Bila free, free sangat. Ni la manusia. haha. Masa scroll facebook, nampak pulak telemovie ni kat page KELIMERAH. Awalnya, bila tajuk cinta ni, sis malas nak tengok. Takpe la tengok mukadimah dia je macam mana, kalau sweet sangat, tutup je la.haha. 

Ok, drama drama memang sis tak tengok, sebab dia bersambung sambung. Kalau dah tengok, mau tak buat kerja satu hari oiii.

Ok, first telemovie yang sis tengok tajuk dia BAYANGAN, lakonan Fattah Amin dan ada seorang pelakon perempuan yang sis tak tahu nama dia. haha. Sis tengok pun sebab my MEM BESAR dekat rumah tu yang bukak. Then baru tahu ada  rancangan telemovie rupanya. Kenapa sis tak pernah tahu ea?haha. Yela, yang popular selalunya  dulu, CEREKARAMA.

SINOPSIS dia kat bawah ni:)

Maya Arisa(wawa zainal) seorang penyanyi yang menghidapi tumor otak yang bernikah dengan Redza(aeril zafril) seorang jurugambar. Kehadiran Sari Yanti yang tidak percaya akan CINTA, sebagai orang ketiga pada pasangan tersebut atas permintaan Maya Arisa sendiri kerana dia tahu dirinya di dunia ini tidak lama. Jadi dia ingin menghadiahkan suaminya seorang isteri. Haaa pengakhiran dia, tengok sendiri k.heee.




OK. Back to my review bout this one telemovie called BIARKAN CINTA TERSENYUM LAGI lakonan Aeril Zafril, Wawa Zainal dan Sari Yanti. So, ni kiranya telemovie yang kedua la sis tengok.haha

Pendapat sis yang bukan peminat fanatik drama drama pukul 7 tu,heee(mohon jangan kecam), terhadap telemovie ni, this telemovie memang superb. haha. Jalan cerita dia cantik woiii. Selalunya kalau sis tengok cerita melayu, mesti akan JADI PENGARAH FILEM TU LA kannn. haha. Sikit-sikit mesti akan cakap, alaaa mesti ending dia macam ni, ala mesti ending dia macam tu, ala dah boleh agak dah siapa dalang diaa, dah boleh agak dah siapa yang jahat sebenarnya.... Haaaa. mesti korang pun pernah buat kan?haha.

Tapi telemovie BCTL ni memang best, unpredictable. Haha. Sis pun macam woww.. Kenapa tak buat filem. Boleh mendatangkan salah faham tau kalau tengok separuh je telemovie ni lagi lagi masa Aeril Zafril main main cinta dengan Sari Yanti even isteri dia(Wawa Zainal) tengah sakit kanser. eh dah kenapa sis cerita kat korang sikit, nak tahu pergi tengok k. Tapi kalau yang bab sweet sweet tu, korang skip pun takpe. kahkah. #sebab sis pun skip, lama naw.heee.


Sis kalau nak ambil movie dari kawan ke apa, mesti tanya jalan cerita best tak? bosan tak? Bukan kisah sangat dengan hero and heroin dia.haha. Hero heroin tu penambah perasa je. Tapi kalau hero heroin tak pandai berlakon, tak sedap jugak kan? haha. Mesti korang dalam hati akan cakap "Pening aku dengan sis ni, cakap belit belit" :p 

By the way, telemovie dah lama dah disiarkan masa 14 Januari 2017 lalu, sis ni yang lambat. peace yaww. 

p/s: oh ya, telemovie BAYANGAN tu pun best sebab Fattah sebagai psychopath dan dalang dia pun unpredictable. Cuma cerita dia lambat sikit. :)

terima kasih readers:)


9 comments:

  1. Macam menarik je dua-dua ni, rumah takda astro, tak tengok lagi la dua2, hahaha, thanks recommend.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg BCTL tu best, jalan cerita pun laju. yang bayangan tu jalan cerita best, tapi cerita macam meleret sikit:) kita tengok dkat web kepalabergetar je. cuba search kat google.:)

      Delete
  2. Disebabkan CCL peminat tegar Aeril Zafrel .memang xkn lepas stiap drama dia..actually drama ni best sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sangkakan heroin yg mati dulu..rupanya hero pulak yg mati jln cita ni ....

      Delete
  3. wow. I found this worth to watch .. harap2.

    ReplyDelete
  4. Lama dah tak tgk telemovie. HAha.

    ReplyDelete
  5. Wow tak pernah tahu pun kewujudan telemovie ni. Nanti nak try tengok lah ~

    ReplyDelete
  6. peminat tegar aeril tapi masih tak menonton cerita ni lagi hahahaha. shame on me =D

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (9) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) bar (1) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) bersederhana (1) beryls (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (36) bloglist (1) blue royals (1) brownies (1) cairkan (1) campak (1) cari makan (1) choc (1) coin (1) coklat (2) contest (8) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) double boiled (1) double-boiled (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (5) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) grateful (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) koci (1) kuih (3) kuih raya (2) kuih tradisional (1) laboo (1) labu (1) lazada (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) periuk nasi (1) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (3) rangup (1) raya (4) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tema (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)