.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Tuesday, 19 January 2016

HEAT STROKE

Assalamualaikum and hi readers!
Good evenin' and May Allah blessed all of you:)



Alhamdulillah. Masa tengah typing this post, hujan turun dengan lebatnya di kawasan Port Dickson, Negeri Sembilan. *fuh, ayat dah macam pemberita dah.heee

But apa kena-mengena dengan heat stroke. Seriously, lately ni kan panas semacam. Sis pun baru je baik demam. Demam demam pun menulis kau. Nampak tak calon-calon blogger komited kat situ. haha.

Since Jumaat lepas sis pening-pening. Pening tahap tak bangun la satu hari tu. Kalau ikut nafsu memang nak baring je gamaknya. Tapi ada tanggungjawab lain kan, contohnya mandi.haha. Mandi segarkan sikit diri dari pening kepala.kah

And perut pun rasa memulas je. Tak sedap badan. Senang cerita tak duduk senang la dua tiga hari lepas. Ada je meragam. Nak muntah, pitam semua ada. 

So, jaga diri semua. Banyak kan minum air kosong,

Nah. Cara untuk protect diri kita dari heat stroke.
 

    

Btw, sebenarnya semua ni berpunca dari tangan tangan manusia jugak. So please, sebelum terlambat, jom tanam pokok.kah.

p/s: pelihara bumi kita. kalau bukan kita, takkan haiwan dalam hutan kot. Kalau dah haiwan dalam hutan pun kau orang bunuh, nak harap siapa? burung?

 Chiaaoo 


 

21 comments:

  1. dekat sabah elnino huhu lama tidak hujan

    ReplyDelete
  2. bahaya jugak kalau panas2 nie kan. thanks for info :)
    alhamdulillah, kat tempat BV sekarang selalu hujan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg bahaya. senang pening kepala. tu yang paling ketara. diikuti dengan perut asyik meragam n muntah2.

      Delete
  3. betullah skrg ni musim el nino tu kan mmg panas sgt nk keluar pun xsanggup huuuu thanks for this entry :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah musim la wak benda ni. sy pun tak keluar sangat. asyik mereput kat rumah je.heee

      Delete
  4. Mesti lebih prihatin pada kesihatan waktu ini..

    ReplyDelete
  5. kat tempat Jie selalu hujan malam. kalau siang panas la jgk huhu. btw, thanks for the info. bermanfaat sgt :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ye? kat sini, baru semalam hujan. beberapa hari ni panasss je.

      Delete
  6. ingat januari is musim hujan. hurm.. skrg cuaca dah xtentu.. thnx for sharing sis.. lepas ni akan ku usung air segelen.. bayangkan segelen air dengan tubuh ala2 budak darjah 4 tu. huish.. botol lagi besau dari yg hangkutnyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kena banyak minum air. kalau tak, boleh pengsan!

      Delete
  7. Skrg niih panas sgt .. sampai nampak air tuuh, rasa nikmat gilerrr >.<

    ReplyDelete
  8. aaaah thanks for sharing sbb this elnino/alnino thing hm :(

    ReplyDelete
  9. NICE SHARING, MEMANG PANAS SESANGAT, RISAU ANAKA2 KECIK HUHU

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (9) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) bar (1) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) bersederhana (1) beryls (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (36) bloglist (1) blue royals (1) brownies (1) cairkan (1) campak (1) cari makan (1) choc (1) coin (1) coklat (2) contest (8) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) double boiled (1) double-boiled (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (5) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) grateful (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) koci (1) kuih (3) kuih raya (2) kuih tradisional (1) laboo (1) labu (1) lazada (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) periuk nasi (1) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (3) rangup (1) raya (4) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tema (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)