.

Cara Membuat Situs Iklan Baris

Tuesday, 25 August 2015

BROWNIES 3 INGREDIENTS. MUDAH !


*Nampak tak, nampak tak kat bawah ni. gila kau tak nampak. Nampak sedap kan? nampak je. rasanya idok le teman tahu. haaa. nak tahu sedap ke tidak. try la buat.




Assalamualaikum and evenin' readers

Sihat semuanya? in shaa Allah.

Its been a while I didnt post any of my recipes. My recipes sangat. What I meant is, any recipes that I already tried and its taste delish. So hari ni saya "bermurah hati" nak kongsi resepi yang sangat mudah. terlebih mudah. ter ter dan ter"MUDAH'. haaaa. hamik kau. serius la. kalau tak mudah saya tak akan buat. yela, dekat dunia ni semua nak mudah. cari duit pun nak mudah, tu yang dapat derma 2.6 bill tu. oppss. heeeee.

Haa, ok sambung balik. jangan ngada sembang politik kat sini. politik kampus pun kita diam je hokeyh. heeee.
So, hari ni nak kongsi pasal brownies. Yela kita ni tak biasa makan brownies. Dapat rasa seketul je masa first sem dulu, tu pun atas belas ehsan kawan. *thanks athirahmazlan. sadis naw je ayat. sembang kena kencang sikit. haaahaa.

Ok, alkisahnya, malam tu adik cakap nak makan brownies. Bahan tak ada pun sebenarnya. Its only basic stuff that we have it in our house. Senang cerita bahan ruji rumah la. So, shall we?




ingredients (Bahan-bahan)

1/2    cup  - Self raising flour
1 1/4 cups - Nutella
2 Biji Telur

sumber: google

By the way, for your information, self raising flour berbeza dengan all purpose flour. Self raising ni dia dah tambah serbuk penaik. So, lebih mudah. Nama pun resepi mudah, semua mestilah mudah. All purpose flour tu exactly like tepung gandum biasa yang buat goreng cempedak tu. alahai sedapnya.


sumber: google

Telur, siapa tak tahu memang nak kena sekolahkan balik la. Ha, nanti ada pula yang tanya "sis, telur guna gred apa?" 
Asal telur, kau  guna la. jangan guna telur biawak sudah la ya. *Telur biawak, dekat USM je boleh dapat. heeee :)



Procedure

1) Campur semua bahan ikut turutan ingredients kat atas.

2) Then stir/gaulkan hingga sebati. (pakai tangan lagi awesome)

3) Kalau rasa dah sebati, masukkan dalam oven dengan suhu 195C/350F for about 15 - 20 minutes.


That's all. Easy right? Mudah sangat. Kan dah cakap mudah. And the result also was delish. Sedap. Can make it as minum petang time santai santai tu. Or also makan malam as dessert. So, please have a try. And if you do so, please tag me at your comment, so saya pun boleh happy sekali bila ada orang buat resepi ni. heeee.

opps. lupa pula. ni selalu saya pesan. oven tu awak semua pandai pandai adjust sikit. lain orang lain oven. ada yang baru ada yang lama. kalau lama, maybe lambat sikit proses bakar dia. so kena dalam 25-30 minutes. kena tengok tengok selalu la. agak-agak. simple right? selamat mencuba..



p/s : Actually, I post this recipes for my friend, ROHANI ISMAIL. she requested it. haaa. jangan cakap sis tak payung hokeyh? haha. 



Friday, 21 August 2015

ANSWER FOR A QUESTION . FREE REGISTER AFFILIATES HIJAB . now !!!!

assalamualaikum and good evenin' everyone.

Its been a while since I posted a post in this blog. yeah. i'm kinda busy to settling somethin' for my driving license and preparing myself to earn some inputs for my internship this upcoming September. So, i'm so so sorry and wanna apologize to some readers that questionin' about this AFFILIATE SIMPLEHIJAB.

Questions from readers or other bloggers mostly about the commisions that I get for joinin' this kind of affiliate system. 

So, here is the answer all the way from the SIMPLEHIJAB committee :







so, if anyone of you  interested with this kind of "nak cari pendapatan lebih", boleh klik DAFTARAFFILIATES .

dan untuk yang cari fb SIMPLEHIJAB ni, naaa this is the link


psst.. seriously, its free. thats why I join this affiliates. yeah I know I kinda of kedekut. heeee.
so, come join us. before the upcoming SEPTEMBER. Jom ubah NASIB sama-sama. :)

Thursday, 6 August 2015

PENDAPATAN SAMPINGAN? REGISTER NOW ! SERIOUSLY FREE !

Assalamualaikum and evenin' eblibadii... 

 How are you feelin' today? hope its fine. or more than fine. May God bless all of you. so, now i wanna suggest to all of you, how and where we can get extras income besides doing our permanent job.

So, here it is. Jangan lepaskan peluang anda kerana ianya 100% freee. Register for freeeeeeee. Am not kiddin' you.



Pernahkah anda terfikir untuk memulakan perniagaan tudung tetapi kekurangan modal dan kepakaran? Tak mengapa. Jom sertai program affiliate tudung SIMPLEHIJAB dan berpeluang menjana pendapatan sampingan setiap sebulan. Daftar sekarang melalui link berikut:


Apakah keistimewaan yang dibawakan oleh sistem affiliate kami ini adalah:

1. Pendaftaran adalah percuma. Tiada sebarang yuran atau caj yang akan dikenakan.

2. Anda tidak perlu menyimpan sebarang stok.

3. Anda tidak perlu menguruskan order atau pembelian.

4. Anda hanya perlu berkongsi unik URL atau link yang disediakan ke semua laman media sosial anda seperti Facebook dan Twitter. Ataupun hanya dengan semudah melalui Whatsap dan bersedia untuk menerima komisen.

5. Anda berpeluang untuk menerima komisen sehingga 10% bagi setiap pembelian (bergantung kepada jenis tudung) yang dilakukan oleh pelanggan yang di-referred oleh anda ke sistem kami.

6. Tiada had tempoh yang ditetapkan untuk penerimaan komisen bermaksud anda akan tetap menerima komisen selagi mana SIMPLEHIJAB beroperasi.

Apa yang lebih menarik lagi?

1. Anda boleh meningkatkan lagi komisen anda dengan cara mengajak lebih ramai rakan-rakan anda untuk menjadi Affiliate Agent kami dengan menggunakan Unique URL atau link yang disediakan di ruangan dashboard akaun anda.

2. Contoh: Anda mengajak si A untuk menjadi agent. Maka anda akan mendapat komisen sehingga 5% (bergantung kepada jenis tudung) sekiranya si A membawa pelanggan untuk membeli di SIMPLEHIJAB. Sekiranya si A mengajak si B menjadi agent, anda tidak akan memperoleh sebarang komisen sekiranya si B membawa pelanggan untuk membeli di SIMPLEHIJAB.

MUDAH BUKAN?

JANGAN LEPASKAN PELUANG ANDA. SEKIRANYA ANDA MASIH LAGI BELAJAR, AMATLAH MUDAH MENCARI EXTRA INCOME DENGAN MENJADI AGENT INI. JOM UBAH NASIB!

Tuesday, 4 August 2015

Pencarian Bloglist Aisyhah Nyais Ogos 2015

Assalamualaikum and good night eblibadi.

After joining Lyssa Faizureen pencairan *pencairan pun boleh. typo di mana-mana. Jadi, sementara diri tengah rajin dan tengah bercuti sem. Mulalah nak join semua segment yang bloggers buat. nampak tak kerja tak ada tu. yela, nanti kalau dah praktikal tak ada masa nak berblog sebab mungkin akan busy dengan report, offshores dan sebagainya. ha tengok, lagak macam dah kerja je.

Hokeyh, malas nak bebel panjang, straight to the point, now i join "Pencarian Bloglist Aisyhah Nyais Ogos 2015". kalau nak tengok blog Aisyah yang awesome, klik HERE .





What am gonna say about Aisyah blog is actually "SUPERB". when you all go to her blog/site, you will see a nice blog with a good word. The way she express her words through a writing so natural and all the pictures that she took is awesome. yang paling penting tulisan jelas dan mudah dibaca. keep it up girl! i will support u. :)   

"Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015"

Assalamualaikum and good evenin' readers

Today, i wanna join some segment which is "Saya Nak Masuk Bloglist Lyssa Faizureen Bulan Ogos 2015". This is not a contest. But this is actually how we all show our support to others blogger. by join'ing' the segment. So, lets show our support and keep enjoying it.

Lyssa Faizureen one of the popular bloggers in blogger world. so, who wanna to join this segment, please read her post about this segment and joining it. there is no such a rule hokeyhh. and so easyy.
so come. lets show our support.



Blog saya mengenai apa yang saya rasa saya nak kongsi dengan semua pembaca yang boleh memberi manfaat pada pembaca pembaca saya dan bloggers yang lain. Juga akan datang saya akan post lebih banyak tentang puisi, resepi, pembelajaran serta kerjaya saya.


who wanna to join this segment, please do so and click this link LYSSA .




Monday, 3 August 2015

Tuhan Maha Memaksa ?

bila berkata tentang Tuhan,
jangan sesekali kau ambil endah.

bila berkata tentang Tuhan,
kau rasa Tuhan tu memaksa.

bila berkata tentang Tuhan,
kau rasa diri kau sudah buat yang terbaik di dunia yang rakus.


Tapi...

Kau akan tetap ambil endah.
dengan meminggirkan solatmu.
dengan buat apa yang membawa pada amarahNYA.
dalam satu hari kau rasa, tidak mengapa hari ni aku sudah sekali menyebut nama Tuhan.
pasti aku masuk syurga.

Kau yakin?

sedangkan yang solat itu juga akan ke neraka jika lalai solatnya.

dan...

Kau rasa Tuhan tu memaksa?
Memang. Memang Tuhan tu Maha memaksa.
bahkan Dia memaksa kau keluar dari Rahim ibumu untuk memberi engkau mengenal dunia.
Dia juga memaksa sperma sperma dari air mani  ayahmu untuk berenang ke telur ibumu.
Dia juga yang memilih engkau.
Masakan sekarang kau akan mengenal dunia yang inti tonggaknya hanya sementara ini?
Bila engkau diberi rezeki, ada kau kata Tuhan itu Maha Memaksa memberi engkau rezeki?
Tidak bukan? kerana apa? kerana dengan rezeki itu kau rasa kau senang. kau rasa seperti empunya dunia.
Bila susah baru kau rasa Dia memaksa. 
Manusia. Tak pernah lekang dari alpa.


Kau rasa diri kau dah buat yang terbaik di dunia yang fana?
Kau pasti?
Aku rasa kau lupa perihal ayat 103-104 surah Al-Kahfi.

Ayat 103 - Katakanlah (Muhammad): "Apakah akan Kami beritahu kepadamu tentang orang yang paling rugi perbuatannya?"

Ayat 104 - Iaitu orang yang telah sia-sia perbuatannya dalam kehidupan dunia ini, sedangkan mereka menyangka mereka berbuat sebaik-baiknya" 

Karya Asal,
Adiba Rusli  


source: by OTB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nuffnang

Labels

2016 (2) 2017 (9) affiliate (2) agent (2) agro (1) alhamdulillah (1) aurat wanita (2) bar (1) batu 10 (1) berasap (1) Berita (1) bersederhana (1) beryls (1) biarkan cita tersenyum lagi (1) birthday (1) biskut (1) blogger (36) bloglist (1) blue royals (1) brownies (1) cairkan (1) campak (1) cari makan (1) choc (1) coin (1) coklat (2) contest (8) cornflakes (1) crunchy (1) dapur (1) double boiled (1) double-boiled (1) duit (1) elise (1) environmental (1) erti (1) family (5) farm (1) festival (1) final year (3) food (1) foodporn (3) games (1) giveaway (11) gold (1) graduate (1) graduation (1) grateful (1) hadis (1) hantaran (1) hantu (1) happily (3) hati (4) heat (1) hectic sem (1) hitam (1) holiday (1) homemade (1) homesick (1) hunting (1) income (1) insidious 3 (1) issues (1) jalan-jalan (1) jana (1) jejari (1) karya (1) koci (1) kuih (3) kuih raya (2) kuih tradisional (1) laboo (1) labu (1) lazada (1) life (1) maal hijrah (1) madu (1) makan (1) Malaysia (6) MATHAF (1) melancong (1) memori (1) mengumpat (1) moral values (5) motivation (1) movie (1) mudah (4) murah (1) negeri (1) nestum (1) newspirit (1) nikah (2) nutella (1) ogos (1) pantai (1) pelajar (1) pencarian (1) perihal (2) periuk nasi (1) pinterest (1) pizza (2) port dickson (2) pray (1) produk kecantikan (1) PTPTN (1) puasa (1) puisi (2) ramadhan (3) rangup (1) raya (4) recipes (1) resepi (3) review (3) rezeki (3) rindu (1) roti (1) salam-bersalaman (1) sambutan (4) SEA (1) segment (14) sekepala (1) semasa (5) sembilan (1) SHARES (8) shout out (1) simplehijab (2) skincare (1) spend (1) sports (1) stroke (1) student (1) SUKAN (1) tabarruj (1) tag (2) telemovie (1) tema (1) tempat (1) terkini (1) thailand (1) time (1) TIPS (3) top-up (1) Tuhan (8) usm (1) vacay (1) wanita (5)